Welkom bij Trainers van Nu
loading.....
Trainers van Nu voor training, coaching en teambuilding, in company en outdoor. Van een training Teamrollen van Belbin en een cursus Situationeel Leiderschap (leiderschapsstijlen), tot open inschrijving voor Vergadertechnieken, Managementadvies en workshop Presenteren en Effectief Communiceren.

Teamrollen Belbin

Een complexe groepsopdracht. Iemand probeert meteen met het materiaal uit, een ander steekt z'n collega's een hart onder de riem terwijl een derde een geniaal plan uitdenkt. Ze wťten het en hebben daardoor waardering voor elkaars bijdrage. Samen de klus klaren. Niet naast elkaar, maar met elkaar, steunend en vertrouwend op elkaar, want elke rol is onmisbaar in een team dat trots kan zijn op hun efficiŽnte samenwerking.

Eenvoudig?

Veel werk in organisaties staat of valt bij een goede samenwerking in het team. Het lijkt zo eenvoudig; ieder levert zijn bijdrage aan het resultaat en samen zijn we meer dan de som der delen.
Toch pakt samenwerking niet altijd zo goed uit. Teamleden voelen hun bijdrage niet gewaardeerd of kunnen niet uit de voeten met de inbreng van een ander. De training Teamrollen in de praktijk gaat in op deze problematiek. Wat is mijn rol in een team? Welke bijdrage lever ik? Waarom doet mijn collega steeds niet wat ik verwacht?

Aan boord!

Trainers van Nu organiseert actieve trainingsdagen, al dan niet op het water. Daarin ontdekken deelnemers welke rollen teamleden in een samenwerking in nemen, welke kwaliteiten bij deze rollen horen en wat nodig is om een team succesvol te maken. In dit programma wordt gebruik gemaakt van het teamrollen model van Belbin.
In het programma staan eigen ervaring en ontwikkeling van de deelnemers centraal. Het programma kan bijvoorbeeld opgebouwd zijn uit drie onderdelen. Na een zelfstandige voorbereiding volgen twee dagdelen training aan boord van een zeilschip. Die dag wordt kort daarna opgevolgd door een dagdeel ter verankering van de training.

Na deze training:

  • zijn de deelnemers bekend met de methodiek en de kracht van Belbins model;
  • kennen de deelnemers de teamrollen en de kwaliteiten daarvan;
  • herkennen de deelnemers de verschillende rollen bij zichzelf en bij anderen;
  • zijn de deelnemers in staat om knelpunten in de verdeling van de teamrollen te signaleren;
  • kunnen de deelnemers inspelen op gesignaleerde knelpunten, bij zichzelf en binnen het team;
  • passen de deelnemers deze vaardigheden en inzichten direct in hun werksituatie toe.

Voorproefje? Bekijk de Samenvatting Belbin.

Nieuw!Breng eerst het team in kaart met een teamanalyse.

Vul zelf de Belbin-zelfperceptielijst in. Ook geschikt voor bijvoorbeeld een hele afdeling.

Boeken lezen van en over Belbin klik hier

>> Andere diensten >>

<< terug <<

Logo & huisstijl: GROND, Ron Ariens

laatste wijziging 07 12 2023
© Trainers van Nu


Page generated in 1.0061 seconds.

www.trainersvannu.nl - (06) 491 303 97
Trainers van Nu
Eelco van Norren, (06) 491 303 97

Skype: eelco_van_norren

================ keywords =============================

7 rollen , 9 rollen, bedrijfsman, Belbin, bronnenonderzoeker, brononderzoeker, cursus, groepswerker, monitor, negen rollen, plant, rol, rollen, specialist, teambuilding, teamrollen, teamrollentraining, teamrolmanagement, teamroltraining, training, trainingen, voorzitter, vormer, workshop, workshops, zeven rollen, zorgdrager,

7 rollen , 9 rollen, bedrijfsman, Belbin, bronnenonderzoeker, brononderzoeker, cursus, groepswerker, monitor, negen rollen, plant, rol, rollen, specialist, teambuilding, teamrollen, teamrollentraining, teamrolmanagement, teamroltraining, training, trainingen, voorzitter, vormer, workshop, workshops, zeven rollen, zorgdrager,

================ end =============================